Eenvoudige professie

De Dominicanen van België zijn blij om de intrede in het noviciaat van broeder Thomas-Marie Roblain en de eenvoudige professie van broeder Aurélien Zincq aan te kondigen.
Deze zaterdag, 30 januari 2021, heeft broeder Aurélien Zincq in het klooster van Brussel zijn eenvoudige professie gedaan  —voor drie jaar— in de Orde van de Predikers, tijdens een viering en petit comité ! Broeder Aurélien wordt geassigneerd in het klooster van Brussel en zal zijn vormingsperiode en zijn theologische studies voortzetten in Fribourg.

Dezelfde avond, tijdens het avondgebed, nam broeder Thomas-Marie het Dominicaanse habijt aan. Zo begon hij zijn noviciaat, onder leiding van de novicemeester Patrick Lens. Het noviciaat is een tijd van onderscheiding voordat men professie doet in de Orde. In België doen de broeders hun noviciaat in de communiteit van Brussel.  
De Dominicaanse Provincie van België is dus blij roepingen te kunnen blijven aanmoedigen en verschillende broeders in opleiding te hebben. Wij hopen dat andere broeders die geïnteresseerd zijn in de uitdaging van het religieuze leven zich bij hen zullen aansluiten!
Dank u voor uw gebeden en steun.

 

S'inscrire à la newsletter

Merci d'indiquer votre nom et votre adresse email pour vous inscrire à notre newsletter et vous tenir informé des activités des Dominicains de Belgique