Vieringen

Gemeenschap

Sinds begin september bouwen ze een internationale gemeenschap uit in dienst van de lokale kerkgemeenschap, de Sint-Paulusparochie, waar de predikheren eeuwenlang een belangrijke rol speelden. “Het is aan de gemeenschap om een eigen project te ontwikkelen in de lijn van de dominicaanse spiritualiteit en in missionair perspectief”, duidt onze bisschop het nieuwe project.

Het kapittel van de Belgische provincie van dominicanen – sinds 2019 vormen de dominicanen van Vlaanderen en Zuid-België één provincie – ging maar wat graag in op zijn vraag. “Nu kunnen we een tweede dominicaanse gemeenschap uitbouwen in Vlaanderen naast ons klooster in Leuven”, aldus provinciaal Philippe Cochinaux. “Onze eerste opdracht bestaat erin de dominicaanse spiritualiteit te beleven, gemeenschap te vormen en biddend aanwezig te zijn. Onze corebusiness is de predikatie. We willen de blijde boodschap uitdragen omdat we ervan overtuigd zijn dat God mensen vandaag nog wel degelijk iets te zeggen heeft.

Bart Paepen, tot voor kort interimpastoor in de Sint-Pauluskerk, onthaalt het initiatief met vreugde: “De broeders zijn stuk voor stuk getalenteerde mannen die, ook al zijn sommigen nog jong, stevig in hun schoenen staan. Het mag duidelijk zijn. Dit project wil in Vlaanderen een missionaire kracht ontwikkelen. Ik ervaar dat op deze historische plek gebouwd kan worden aan een Kerk zoals die in de toekomst in onze samenleving kan functioneren.”
(c) Ilse Van Halst - Relevant

Onze preken

 • Vijfde zondag Pasen

  Vijfde zondag Pasen

  Iemand vertelde me dat hij elke dag als een klein wonder ziet... Een mirakel.Al te vaak vergeten we dat het Read More
 • Palmzondag

  Palmzondag

  Toen Jezus en zijn leerlingen Jeruzalem naderden en de Olijfberg bestegen in de richting van Betfage, zond Jezus twee van Read More
 • 5de zondag van de vasten

  5de zondag van de vasten

  Deze maand maart hebben we het meegemaakt dat we sinds één jaar met het Corona-virus opgeschept zitten. En het is Read More
 • 1
 • 2

Zoeken

Auteur

Liturgische dag

Liturgische tijd

Liturgische jaar

Jaar

Inschrijving

Preek van de week !

Indien u iedere week een voorstel van preektekst van een dominicaan of een lekendominicaan wilt ontvangen, vragen wij u om uw inschrijving te bevestigen door te klikken op de link. Wij danken u bij voorbaat voor uw interesse in ons initiatief.

WebTV

 • Is God dood? Schopenhauer en Nietzsche

 • Over dikke teen wrijven

 • 1

Blijf op de hoogte !

Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwbrief !

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties ? Wij doen ons best om u verder te helpen.

Merci d'indiquer à nouveau votre nom
Merci d'indiquer votre email Votre email n'est pas valide
Merci d'écrire un message