Eeuwige professie Broeder Francis Amponsah

Broeder Francis Amponsah doet op zaterdag 25 februari zijn plechtige professie in de Orde der Predikers. De eucharistieviering met daarin de professie is om 11.30 uur in het Mariaconvent in Berg en Dal, bij Nijmegen (Nederland) waar Francis woont. Vanwege de kleine omvang van de kapel in het Mariaconvent is de viering alleen toegankelijk voor genodigden.

Francis, die oorspronkelijk uit Ghana komt, trad in 2015 in de provincie van Zuid-Afrika. Na een aantal jaren vormingstijd, verruilde hij Zuid-Afrika voor de Nederlandse provincie, waar hij in 2020 zijn kleine professie deed.

Francis studeerde voordat hij dominicaan werd theologie (bachelor) bij de jezuïeten in Spanje (Granada). Hij vervolgde zijn theologie-opleiding in Zuid-Afrika. Aan de universiteit van Johannesburg haalde hij ook een master in Internationale betrekkingen terwijl hij daarnaast werkte als productieassistent bij Radio Veritas, het radiostation van de dominicanen in Zuid-Afrika. Francis is nu aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen bezig met een promotieonderzoek over het EU-ECOWAS-migratiebeleid. Hij heeft een speciale interesse in kwesties op het gebied van migratie, en gerechtigheid en vrede in de orde. 

In deze tijd van voorbereiding op de professie vragen we voor Francis om uw gebed.

Blijf op de hoogte !

Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwbrief !