DominicanenTV voorbeeld van digitalisering Belgische kerk

DominicanenTV/DominicainTV is een voorbeeld van de digitalisering van de kerk in België. Dat staat in het jaarrapport van de Katholieke Kerk in België over 2022. Met name de coronabeperkingen van de afgelopen jaren hebben de de digitalisering in de Kerk in een verdere stroomversnelling gebracht. DominicanenTV/DominicainTV is een tweetalig platform (Nederlands en Frans) en bestaat al langer. De videos op het YouTube-kanaal van de dominicanen in België werden in 2021 door 525.748 mensen bekeken, meldt het rapport

DomiincanenTV/DominicainTV werd 11 jaar geleden gelanceerd en sinds 2015 zijn er wekelijks nieuwe videos te vinden met interviews en homilieën. De programma's  geven theologische, filosofische en wetenschappelijke duiding over kerkelijke, spirituele en maatschappelijke thema’s. Ze worden opgenomen in opnamestudio's in Luik en Brussel. DomincanenTV/DominicainTV heeft 8.300 abonnees. De videos worden dagelijks door zo'n 1.600 mensen bekeken, zo staat te lezen in het jaarrapport van de Belgische Kerk.

Klik hier om naar de website van DomincanenTV/DominicainTV te gaan. Voor het volledige jaarrapport 2022 van de Katholieke Kerk in België klik hier.

Blijf op de hoogte !

Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwbrief !