Uittocht naar de andere : Intercultureel concert

"De uittocht naar de ander". Zo verwoordde broeder Christian, prior van de monniken van Tibhirine, de ontmoeting tussen twee culturen, de Westerse en de Arabische, tussen christenen en moslims.  Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de tragedie van Tibhirine, van alle verbintenissen en ontmoetingen tussen de westerse en de Arabische cultuur, tussen volkeren, naties, etnische groepen en verschillende overtuigingen rond de Middellandse Zee, spelen twee groepen muzikanten hun eerbetoon aan de andere cultuur:

  • Het ensemble Sturm und Klang, onder leiding van Thomas Van Haeperen in: 'Tibhirine Meditaties'. Op. 55 opgedragen aan de monniken van Tibhirine, muziek van Kris Oelbrandt
  • SAWA = ENSEMBLE - Palestijnse organisatie (1998) die slachtoffers van geweld ondersteunt. - Saif Al-Qaisy - Raq; Ayman Nehme - Oud en zang; Mohammed Salam - viool; Tammam Ramadan – Nay
  • Dominicaanse broeders, gregoriaanse zang & Zr. Marianne Goffoël o.p., teksten.

Met de medewerking van het Europees Instituut voor Arabische Cultuur - Arabisch Cultureel Centrum van Brussel
Tickets : 15 € | reservatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding : " bruxelles "

Hetzelfde concert vindt plaats in Luik, Collégiale Saint Barthélémy, op 21 oktober om 20 uur  - Tickets : 15€ / reservatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermelding : " Liège "  M.m.v.  UP Saint Lambert & San Egidio Liège

Om nieuws te ontvangen over onze gemeenschap, de broeders dominicanen, het programma Forum Renaissance, TV opnames, vieringen, evenementen, e.a., gelieve u in te schrijven op de NIEUWSBRIEF / NEWSLETTER.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties ? Wij doen ons best om u verder te helpen.

Merci d'indiquer à nouveau votre nom
Merci d'indiquer votre email Votre email n'est pas valide
Merci d'écrire un message

Inschrijving

Vriendelijke dank om uw naam en uw email adres te vermelden wanneer u zich wil inschrijven op de Nieuwsbrief / Newsletter die u op de hoogte houdt van het leven en activiteiten van de dominicaanse gemeenschap van Brussel.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen